Misting sistemin bir diğer kullanım ve uygulama alanı da Sebze, Meyve ve Balık Reyonlarıdır. Burada uygulan sistem MİSTLEME olarak bilinir.

Sebze & Meyve Reyonları Misting Sistem

Tarladan koparıldıktan sonra tabağımıza kadar gelen sebze ve meyveler uzun bir yolculuktan geçer. Bu süreç içerisinde çeşitli uygulamalara tabii tutularak ürünlerin çürümemesi ve besin değerlerinin yitirilmemesi sağlanmaya çalışılmaktadır. Tabii ki bu ürünler dalından ilk koparıldığı andaki gibi taze ve besin dolu olmazlar.
Sebze ve meyveler bu zorlu yolculuktan sonra sebze, meyve Hallerindeki soğuk hava depolarında bekletilmektedir. Buradan son satış yapan işletmeler tarafından alınıp tezgaha ya da reyonlara taşınırlar. Soğuk havadan çıkan ürünlerin bir anda sıcak ile karşı karşıya kalması ürünlerde değişik özellikler gösterebilmektedir.
Misting sistem sayesinde ürünlerde oluşması muhtemel çürüme kokma veya besin değeri yitirme gibi sorunlar genel olarak önlenmektedir. Market ve manavlarda reyon üzerinde kullanılan sisleme ve nemlendirme (mistleme) sistemi sayesinde ürün cinsi ve özelliğine göre belirlenen aralıklarla ürünler hep taze olarak müşteriye sunulabilmektedir.
Reyonlarda bulunan sebze ve meyveler sisleme ve nemlendirme (mistleme) sisteminden havaya homojen olarak karışan sudan doyum noktasına ulaşıncaya kadar alabilmekte ve çürüme besin değeri kaybedilmeden önlenmektedir.
Ayrıca Misting sistem ile sisleme ve nemlendirilmesi (mistleme) yapılan sebze ve meyvelerin kokularının birbirine karışmadığı gözlenmiştir.

Balık Reyonlarında Misting Sistem

Balıklar günümüzde besin değerini en çabuk yitiren ve tezgahta uzun süre beklemesiyle insan sağlığında kötü yan etkiler bırakabilen insan hayatında besin değeri en yüksek yiyeceğimizdir. Balıklar dondurulmuş olarak derin dondurucu yada buzhanelerde uzun süreler saklanabilmektedir peki ya tezgahlarda ?
Tezgaha ya da reyona düşen balık normal ortam sıcaklığına dayanamaz ve besin değerini zaman geçtikçe kaybeder. Hepimiz biliriz ki balık tezgahlarının önünden geçerken yada balık alırken balıkçılar balıkların üzerine belli periyotlarla su atarlar bu balıkların daha taze görünmelerini sağlamak içindir bunun yanı sıra atılan su sayesinde balıktaki besin değerinin en az seviyede kaybolması ve balığın bayatlamasını geciktirmek içindir. Çünkü bayat balık zehirlenmeye kadar neden olabilmektedir.
Misting sistem ile balık reyonlarında uygulanan nemlendirme sistemi sayesine balıklar belli periyotlarda havada homojen olarak dağılan suya hem yeterince hem de belli zaman aralıkları ile ulaşabilmektedir. Böylece balığın reyon ömrü daha uzamış balık sürekli taze kalmış ve görünmüş olur.
Ayrıca Balık Reyonunda Misting sistem ile sisleme ve nemlendirilmesi yapılan balık reyonlarında balık kokusunun bastırıldığı bazı reyonlarda hiç olmadığı işletme sahipleri ve müşteriler tarafından gözlenmiştir.

  • Market Sebze ve Meyve reyonlarında
  • Halk pazarlarında
  • Balık Tezgahlarında Ve Restoranlarında
  • Organik Meyve Ve Sebze tezgahları

Başta olmak üzere Sebze, Meyve ve Balık satışının yapıldığı bir çok yerde kullanılabilir.

Menü